En miniatyrsesong

Nå står vi foran to spennende og annerledes uker. Hvert år er vi så heldige å få en gjeng med 9. klassinger fra skoler i nærområdet til parken på arbeidsuke, noe som byr på to uker litt utenom det vanlige.

Disse ukene er alltid en litt sentimental tid for meg. Jeg ble selv ansatt på Tusenfryd etter at jeg var her på utplassering for ganske nøyaktig 7 år siden, og jeg blir like overrasket hvert år når jeg tenker over at det virkelig er såååå lenge siden jeg begynte å jobbe her! Men, det er selvfølgelig mest morsomt – spesielt kult er det å få lov til å gjøre jobbintervjuer på min gamle ungdomsskole!

For de fleste av disse ungdommene er det deres aller første møte med arbeidslivet. Førsteinntrykk har stor betydning, og det er spennende å vite at vi har påvirkning på et så viktig område som dette. Det er spesielt morsomt at utplasseringselevene kommer fra skoler i nærmiljøet. De har allerede et spesielt forhold til parken – mange av dem har hatt sesongkort i en årrekke, og en god del har søsken eller venner som har jobbet her tidligere. Dette gjør at de har noen helt spesielle forventinger til hvordan det er å jobbe hos oss, og det er spennende å se hvordan vi møter disse. Blir det akkurat sånn som de trodde det skulle bli, eller blir det noe ganske annet?

Det kommer kanskje som en overraskelse på mange at jobb på tusenfryd innebærer mer enn karusellkjøring og sukkerspinnspising. Neida. (Joda). Uansett hva du tenker om jobben på forhånd, er det helt sikkert at alle som kommer hit på arbeidsuke får en helt spesiell innsikt i hva som foregår bak scenen i Norges største fornøyelsespark. Hvor mange prosent luft er det egentlig i et sukkerspinn? Og er virkelig lykkehjulene på spill rigget sånn at det er umulig å vinne? Dette, og mye mer, får man svar på etter en arbeidsuke på Tusenfryd.

Spill

Det er faktisk ikke umulig å vinne masse sjokolade!

 

Arbeidsukene på Tusenfryd er som en bitteliten miniatyrsesong. Først skriver elevene jobbsøknad, så blir det gjennomført små jobbintervju, deretter skal elevene plasseres på en passende avdeling, så skal vi gjennom opplæring, uniformsutlevering, oppfølging underveis, uniformsinnlevering og tilbakemelding. PUH! Det er mye på kort tid!

At disse ungdommene har arbeidsuka si hos oss er en skikkelig vinn-vinn situasjon. De unge får morsom jobberfaring på en plass de kjenner godt fra før, og vi får hjelp til å drifte parken i perioder der mesteparten av våre ansatte er opptatt på skolebenken.

Men det er ikke bare utplasseringselevene som har noen spennende dager foran seg. For oss som jobber her hele sommeren, er disse to ukene fylt med en hel del andre utfordringer enn resten av sesongen. Det er nye ansikter, nye spørsmål og problemstillinger, og helt andre åpningstider (du skulle bare visst hvor rart det er at parken stenger klokken fire!).

Det er stor stas å få lov til å ønske velkommen til arbeidsuker på Tusenfryd! Jeg håper utplasseringselevene får noen morsomme og lærerike dager hos oss, og hvem vet – kanskje noen ender opp med å bli her en stund lenger enn planlagt …

Med frydefull hilsen,
Marianne Leversund
Avdelingsleder Butikk & Utplasseringselev 2009

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: